Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

duminică, 9 ianuarie 2011

On how food does not solve problems

Avem atatea nevoi create artificial.

Erau vremuri in care doream doar food, shelter and sex. Acum mancarea trebuie sa fie sofisticata, eco, bio, god knows what, shelterul trebuie sa fie fie un penthouse central, fie un ditamai conacul boieresc iar sexul kinky, creativ, cu cineva perfect.

Si, pe langa basics-urile astea, mai sunt telefonul mobil, masina super, laptoape eventual mar, haine, pantofi, cosmetice, bijuterii si, cand crezi ca nu mai ai nimc ce sa-ti doresti, ti se aminteste ca fie poti achizitiona un caine caruia sa-i iei toate cele mentionate anterior, fie sa te reproduci.

Cand nefericirea e a currency, cand standardele care ni se arata ca dezirabile sunt imposibile, cautam solutii. Iar cele corecte si sanatoase sunt intotdeauna cele mai dificil de aplicat.
In mintile noastre sucite, nu e o legatura cauzala simpla intre un corp tonifiat si sport. Preferam sa shedem pe canapea, sa ne mai uitam la un jersey shore si sa munch on something nenatural si plin de zahar, desi de ce ar avea chipsurile zahar nu pot a pricepe.
Cand vedem ca noua haina a marcii preferate are nasturi striati desi e geamana celei pe care o avem, o vrem, cand nu ne-o permitem, mai luam un tiramisu ca e mai eftin.
Vedem noul telefon mobil si ca, in reclama, proprietarul e frumos si fericit si ne gandim why not? poate gadgetul respectiv e cheia succesului, too bad ca e in afara posibilitatilor, hai sa mai mancam o shaorma ca e mai eftina.

Si, in cateva luni, putem sa ne trezim nu doar fara toate chestiile pe care ni le doream artificial dar si cu 10 kile suplimentare pe corpul care oricum nu fusese foarte tonifiat.
Ce putem sa facem? Ni se spune ca doar la cea mai de fite sala, cele mai sofisticate tratamente corporale ne pot ajuta si cum nu ni le permitem si deja suntem deprimati, mai bine comandam un meniu complet in care sa ne inecam supararile.

So, sfatul meu e ca, de fiecare data cand simtim nevoia de a binge eat pentru a acoperi vre-un necaz, sa go for a run.
Gusturile se educa, fast food-ul e scarbos de fapt. Putem sa-l inlocuim cu broccoli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu