Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 20 ianuarie 2011

Despre copii

Ever since I came of age, intrebarile preferate ale femeilor batrane si ofilite au fost aceleasi: cand te mariti? si cand faci un copil?
Ceea ce ma deranjeaza nu e usurinta pe care o demonstreaza in intrarea in intimitatea cuiva cvasinecunoscut, m-am obisnuit cu chestia asta, cei mai superficiali oameni fac asta all the time.Ma deranjeaza ca trateaza subiecte atat de importante in viata cuiva cu usurinta.
Pentru ca astea sunt cele mai dificile decizii in viata oricarui om oarecum inteligent.
Asa poti recunoaste prostia cel mai usor, tratarea acestor subiecte ca fiind facile.
Stim cu totii ca institutia mariajului nu mai e o pedeapsa pe viata, ca putem iesi oarecum usor din aceasta capcana. Spun oarecum usor, pentru ca desi nu mai e o sentinta sociala, complicatii tot sunt si iesitul e mult mai putin vesel decat intratul.

Spre deosebire de maritis insa, copchiii sunt o pedeapsa viagera. Si nimeni nu se gandeste la asta.
Nu-i poti returna. Oricuml, unde i-ai returna? La barza? La spital?
Trebuie sa faci o treaba buna cu ei de la inceput pentru ca e mult mai dificil dupa ce se obisnuiesc sa fie salbatici.
Esti obligat pentru ei. Raspunzi pecuniar pentru idioteniile pe care le fac.
Raspunzi penal daca isi dau foc de prosti ce sunt. Puteai si trebuia sa prevezi ca ai crescut niste fiinte neevoluate a caror prima idee cand vad benzina e sa si-o toarne in cap si sa aprinda un chibrit.
Trebuie sa ai grija sa fie apti ca la o varsta, preferabil mai frageda decat 30 de ani, sa poata presta o munca utila societatii si sa se poata intretine.

Si astea sunt doar unele cujetari care-mi vin acum in minte, fara a fi avut copii si fara a-mi dori sa aprofundez problema.
Daaar, majoritatea oamenilor sunt usor lipsiti de prevedere elementara si fac copii fara sa se gandeasca putin, apoi ajung sa-i invinovateasca pentru o asa-zisa distrugere a vietii.

Ideea e ca desi sunt perfect convinsa ca nu imi doresc copii, desi stiu ca inconvenientele pe care le-am enumerat aici sunt doar varful aisbergului proverbial, singurul contraargument existent e ca ar fi plodul lui.
Si totusi, I`m a coldheartet bitch si niciodata nu va fi suficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu