Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 7 martie 2011

Despre criza

1. Parerea mea constanta e ca nu e de fapt criza, poate e o indispozitie, poate o depresie tratabila cu xanax, poate paranoia de grup, poate anxietate la nivel mondial. Oricum, s-a transformat ceva natural, intr-o catastrofa artificiala. Nimeni nu moare prin santuri de foame. Se poate munci dar nimeni nu se inghesuie la treburi care nu implica tinute office si bonuri de masa. Patasti. Nu asta inseamna criza.

2.Tin minte ca de la inceputul claselor primare, invatatoarea,acest izvor nesecat de platitudini, ne zicea cum nu poti cladi o casa pe o fundatie de proasta calitate. Tot asa, nu poti ramane angajat cu o renumeratie disproportionata fata de competentele tale jumulite forever and ever. Primenirea asta economica era long time coming si binevenita. Acum au inceput sa se dezghete angajarile. Joburi se mai gasesc doar ca e concurenta mai mare. Nimeni nu mai ofera salarii astronomice absolventilor fara experienta si, cred ca, acestia nici nu prea le mai cer.

3.Inainte de a incepe criza, munceam pe branci si muream de ciuda cand un taximetrist imi arata telefonul lui bengos. Acum, ma gandesc cu satisfactie, ca si l-o fi amanetat pe undeva.
Tot inainte de a incepe fenomenul, aveam cateva exemple de taietori de frunze la caini platiti din bugetul statului care nu au facut nimic pe la scolile pe care le urmasera si nu faceau nimic la job. Probabil insoteau o hartie sau un dosar toata ziua. SI, pentru competentele lor unice, erau platiti, nu gluma.
Acum, cu satisfactie, stiu ca sunt platiti echivalent competentei.

Cum putem sa numim ceva criza cand ne da satisfactie? De ce i-am atribui conotatii peiorative? Presa asta...

4. Nu stiu despre altii, dar eu nu am constatat diminuari ale chiriilor in Cluuuuj. Ajutam pe cineva sa-si caute o garsoniera for rent si, the lowest fare, in afara cartierelor muncitoresti rau, a fost 170 euro. Brrr. Pentru o garsoniera. Brrr again.

Si Tiriac zice ca e the bottom of the proverbial barell.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu