Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 10 februarie 2011

Despre misoginii care ne inconjoara

Nu ma refer la tatii nostri care ne trateaza condescendent si ne rezolva micile neplaceri.
Nu ma refer nici la iubitii nostri prea protectori.
Ci la barbatii care chiar cred ca ne sunt superiori.
De fapt nu chiar la ei, ci la femeile care ii inconjoara.

Ma intreb cine i-a crescut si educat? Cine i-a incubat 9 luni pentru ca apoi sa-i push-push rosii si ridati in lume. Cine le-a schimbat scutecele si s-a minunat de inteligenta sclipicioasa a odorului?
Si cine, cand odorul a inceput sa isi exprime ideile, le-a ignorat? Cine l-a incurajat prin atitudinea ei pasiva?
Mamica misoginului e prima lui victima si cea care l-a ajutat sa se dezvolte.

Urmeaza prima lui prietena, pentru ca si misoginii au nevoi si se auto-amagesc aka. indragostesc. Probabil fata are 14-15 ani si nu realizeaza cata putere are asupra baiatului complexat si nefericit de langa ea. Cum suntem toate mamoase si dornice de sacrificiu, ea va fi convinsa ca are un geniu neinteles on her hands si ii va tolera idioteniile.

Prietena importanta a micului erou masculin, probabil in ultimul an de liceu. Crede ca o iubeste, crede ca e singurul exemplar feminin reusit. Si isi exprima parerea, despre toata rasa feminina. Eventually, tipa va fi plictisita de parerile cretine ale printului charming si il va parasi. Probabil ii va da cateva indicii inainte, il va avertiza. Dar masculul feroce nu va putea crede vreodata ca a fost vina lui sau ca tipa avea motive. Va crede doar ca s-a inselat si ca acest exemplar feminin aparent acceptabil e cel mai rau dintre toate. Isi va confirma doar parerea.

Isi va gasi o nevasta. Sunt suficiente doritoare, casnice de cariera. Demoizella va crede ca a prins gaina cu oua de aur. Sotul ei e protector, ferm, barbat adevarat. Vrea copii si nu o va lasa sa lucreze - visul ei de-o viata. O va pastra acasa, sa fie a home maker. Tipa, fericita, ii va turna 2-3 copii, experienta care o va lasa deformata si uratita. Voi cum ati arata dupa 2-3 ani de nopti nedormite? Va avea parul caltos, pielea precum o cizma veche si nici o alta aptitudine decat pregatitul sarmalelor si schimbatul scutecelor. Acum, misoginul va avea victima perfecta captiva si, in acelasi timp, exemplul perfect de ilustrare a teoriilor sale.
O va face complet nefericita -desi e doar vina ei, va vorbi cu ea ingrozitor in fata copiilor care, vazand epava umana din fata lor, vor fi de aceeasi parere cu taticul.

Mai e si amanta, cum ziceam, misoginii au nevoile lor. Dar cine s-ar culca benevol cu un asemenea exemplar, e beyond my understanding.

Asa evolueaza un misogin. Nu spun ca ar fi vina femeilor din viata lui, ci ca ele ar fi putut modifica ceva.
Vi-i meritati doamnelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu