Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

miercuri, 9 februarie 2011

Cum ne uratim

Circula mitul urban ca romancele ar fi foarte frumoase. Nu cred ca mai este necesar sa-mi exprim dezaprobarea. Probabil, prietenii nostri din us cred ca americancele detin un record al supletii fata de alte popoare.

Sau, cine o fi stiind, poate romancele chiar sunt frumoase. Dar se uratesc.
Pentru ca cred ca am trecut cu totii de varsta la care credeam ca frumusetea interioara conteaza, sau ca intentia conteaza for that matter. Conteaza cum aratam, nu cum am arata fara machiaj, spalati, imbracati ingrijit.
Rezultatul conteaza, intentiile se numara doar la poarta raiului.

Cand eram pui, ma intrebam frecvent de ce adultii sunt atat de urati. Cum am copilarit in vremurile cu 2 ore de televizor pe zi si fara reviste, nu prea puteam compara ce vedeam cu un standard impus de frumusete. Doar constatam ca adultii sunt neingrijiti. Si ma deprima ideea ca voi arata si eu ca ei.
Cu varsta, am realizat ca nu ma deranjeaza pierderea prospetimii la adulti, care poate fi si ea incetinita, ci faptul ca se imbatranesc intentionat.
Cine a inventat freza scurta, cu permanent si roscata la femei? Probabil un misogin. Cum de hoarde intregi de doamne nu realizeaza ca arata hidos cu freza aia, ca le imbatraneste, ca se incadreaza singure intr-o multime, ca isi neaga feminitatea. Se zice ca ar fi usor de intretinut. Pai nu ar fi mai usor sa se rada in cap? 0 par e si mai usor de intretinut.
Nu zic ca ar trebui sa avem cu toatele valuri si cascade de bucle, nu toate avem podoaba capilara splendida, dar zic ca ar trebui sa renuntam la cliseul asta. Sunt alternative, intrebati-va, nu medicul sau farmacistul, ci coafeza.

Parul rosu nu este pentru toata lumea. Sunt numeroase nuante de rosu. Cea mai urata e visina putreda care ar trebui lasata in concediu 20-30 de ani dupa atata abuzare. Doamnele cu lipsa acuta de imaginatie, cer freza descrisa mai sus in culoarea aceasta infama. In natura nu exista nuanta asta, probabil si visinele putrezesc altfel acum satule de atata plagiatura. Si de ce si-ar pune cineva pe par o culoare denumita asa?!
Rosul perfect se potriveste doar firilor artistice si sub 35 de ani. E caraghios sa apara o babaciune cu parul rosu precum un semafor si imbracata clasic cu perle.
Rosul trebuie asumat, e o pata de culoare puternica si e necesar sa tinem seama de el in alcatuirea tinutei. Trebuie sa avem tenul potrivit unei atare nuante. Bronzul prea intens ii confera o nota de vulgaritate. Din acelasi motiv nu poate fi asociat cu gloss roz sau prea sclipicios.

Animal printurile, precum incercarile de a fi high fashion, trebuie abordate cu maxima prudenta si, preferabil, cu un stilist de brat. Romanca nu are simt estetic, in mintea ei e o tornada de printuri, accesorii si culori, rezultatul aratand deseori precum efectele numitei tornade.
Nu intelege conationala noastra ca un singur articol animal print e tot ce poate suporta tinuta si personalitatea ei, ca leopard print-ul si zebra print-ul nu pot fi conciliate in acelasi outfit. Si ca verbul a asorta trebuie trimis in vacanta si el cativa ani pentru overusage.
By the way, a asorta nu necesita imperativ ca toata tinuta sa fie in aceeasi culoare sau in acelasi imprimeu. Nu, doar culorile alese sa nu se stearga reciproc, sa nu clash prea puternic si imprimeurile sa nu dea dureri de ochi privitorului sau sa nu dea impresia de iluzie optica. Nu suntem magicieni doamnelor, nici clovni sau semafoare.

Machiajul e o catastrofa nationala. La vanzarea fondului de ten, ar trebui sa ni se dea si cate o brosura care sa ne explice beneficiile ideii de a avea fata si corpul in aceeasi nuanta, adica ale achizitionarii unui fond de ten in nuanta pielii. Nici mai inchis nici mai deschis. Ar trebui sa fie necesar un curs practic in care sa ni se arate cum se intinde fondul de ten, si, pentru cele ale caror rude sunt zugravi, ca fondul de ten nu se aplica precum tencuiala.
Nu suntem mireasa monstrului lui Frankenstein, fata si corpul au aceeasi origine in cazul nostru, deci ar trebui sa aiba aceeasi culoare. Asta se aplica si in cazul folosirii pudrei bronzante.
Partea referitoare la clovni trebuie transpusa si la utilizarea blush-ului. Daca vrem sa evitam profesia, va trebui sa avem un blush discret, potrivit tenului nostru si sa-l aplicam cu zgarcenie.
Fardurile sidefate trebuie colectate si trimise unei tari mai afectate de criza decat noi. Pentru binele poporului. Si interzisa importarea lor. Si impuse amenzi pentru purtatoare. Nimeni nu arata bine cu un cerc roz sidefiu pe langa fiecare ochi. Sideful accentueaza ridurile. Vrem asta?

Rujul nu trebuie sa raneasca ochii privitorului. Rujul are rolul de a ne complimenta tenul. La alegerea lui trebuie sa ne gandim, nu la culori tineresti si puternice, ci la nuanta tenului, parului nostru. Trebuie sa fii un geniu al culorilor pentru a reusi sa arati bine cu par rosu si ruj rosu. Sfatul meu pentru doamnele aflicted with red hair e sa caute rujuri naturale, nu roz cyclam, ci ceva palid.

Si mai sunt atatea detalii urate dar asupra carora nu stiu ce sa comentez: unghiile tehnice sunt, de obicei, oribile, extensiile de par arata, de multe ori, hidos, pantofii cu botul ascutit - am mai vazut, strassurile, inelele batranesti de aur - de fapt ideea de a-ti purta tot aurul (conceptul de valoare la purtator are complet alta semnificatie), posetelele mici mici de zi, sandale cu pedichiura nearanjata. I could write all day.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu