Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 4 noiembrie 2010

Parerea mea superficiala despre facebook

Nu prea sunt incantata de retelele de socializare. De fiecare data, mi-am facut conturi doar pentru a pastra legatura cu o prietena, ulterior am acceptat in my ring of knowlege cunoscuti, am luat parte reluctantly la jocurile pseudo-sociale care ne fac sa ne simtim iubiti, am raspuns cu lehamite comentariilor care se voiau glumete, nu am comentat la randul meu, am reciprocat premiile care mi se dadeau fara a avea pretentia de a cunoaste foarte bine recipientul.

Cred ca e evident ca nu sunt fan al acestor contraptii. Nu esti popular si iubit daca ai 100 de folowersi disperati precum tine dupa acceptare. Nu ai 100 de prieteni. Cei 100 de friends nu sunt o masura a valorii tale personale.
Imi creste temperatura cu un grad de fiecare data cand primesc friend requests de la oameni necunoscuti. Ma intreb de ce ar vrea sa-mi fie prieteni. Is it a numbers game? Bineinteles, ce nu e in zilele noastre.

Ce ma enerveaza la culme e jocul de-a comentariile. "Ce frumoasa eeesti", "scumpo", "esti o draguta", nu poti misca un deget in lumea asta virtuala fara a trezi reactii de astea. Am publicat o poza in costumul de haloween, scarry, nu pretty, nu am fost sexy something, am fost scarry and disgusting something, reactiile: "ioi tu ce dulce esti" la un costum plin de sange si un machiaj asemenea. Incep sa ma intreb daca nu cumva oamenii pe care i-am acceptat cu inconstienta ca friends nu sunt cylons set on ruling the world.

Alt punct care imi creste tensiunea the bad way e sniffing eachothers tails. De la site-uri de dating de astepti la a little tail sniffing, dar retelele de socializare adauga factorul ipocrizie. O, nu, am cont aici doar pentru a-mi face noi prieteni iar poza in lenjerie seethrought e artistica, nu pornografica. Vai, perversilor care comentati la ea, de fapt "ce buna esti" e un compliment, nu o invitatie up front la some nasty. Suntem niste papadii pure si caste, tot ce ne dorim e sa apreciati frumusetea interioara din acest motiv incercam sa nu va dezorientam cu prea multe haine.

Incep sa simt ca socializarea clasica a devenit vintage si ca i`m not down with the kids today. Am i old, acesta sa fie motivul pentru care prefer sa beau o cafea sau un pahar de vin cu partenerul de socializare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu