Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 8 noiembrie 2010

First dates and me

Am fost la foarte multe prime intalniri, nenumarate. Am experimentat dinner and a movie, dancing, parc, concert, film fara cina, cina fara film, drinks, teatru, opera - pentru cei snobi dintre noi. Punctul comun al tuturor acestor experiente este stanjeneala participantilor. I`m a master at making people feel good about themselves and about me, aveam avantajul de a sti ca ne placem reciproc (asta fiind motivul pentru care ne aflam then and there) si, totusi, subiectele de conversatie pareau finite, zambetele fortate, pareri exprimate dur, lipsa unei conexiuni.
Cred ca ne-am gasit toti in aceasta pozitie at one time. La o masa, pe o banca, pe un scaun langa tip zambindu-i, nestiind daca se simte bine sau nu, fiind in totala dizarmonie. De la tipii complet nepotriviti, ma astept, un absolvent de sport nu va avea niciodata aceleasi prioritati/hobby-uri precum mine, dar un avocat, un medic, ma astept sa inteleaga o gluma istorica, ma astept sa surprinda referinta la napoleon si rusia iar, daca nu o face, i`ll be confused ;) and doubtfull of his inteligence.

Si, daca first date-ul e catastrofal, the possibility of a second is zero. Iar catastrofal poate insemna multe lucruri. Daca tipul are simtul umorului egal cu al unei scanduri, daca e adaptabil precum o caramida, daca e greu de cap precum un sac de ciment, urasc cand tipul tine sa-si demonstreze masculinitatea brutalizand verbal chelnerii. Da, nu sunt cele mai inteligente fapturi - motivul pentru care sunt chelneri, dar merita sa atentezi la buna mea dispozitie doar pentru a educa pe cineva pe care nu vei mai avea ocazia sa-l vezi ever? Idiotii care vor sa-si demonstreze connaisseurismul in ale vinului sau in orice domeniu comandand ce e mai scump din meniu iar asta e cel mai facil mod de a demonstra ca, da, esti proaspat adunat de la coada vacii si singurul vin pe care l-ai baut pana acum e cel productie proprie, not that there`s anything wrong with that.
E atat de usor sa spot the guy neobisnuit cu fineturile utilizarii tacamurilor, sau cu fineturile bautului like a gentleman, sau cu sofisticarea necesara mancatului in societate. Nu spun ca astea sunt neaparat defecte iremediabile, dar cand incerci sa pari culmea civilizatiei si esti in fact one of those, i`m not your fan.

Urasc cand un tip nu ma lasa sa pay my share. Nu e neaparat necesar sa fie un calcul aritmetic exact, sa fie fix jumatate, but if he pays for dinner, i`d like to pay for the movie. Poate ca nu asta e intentia lui, dar ce imi comunica e ca se asteapta ca, in schimbul jertfelor lasate pe altarul meu, eu sa put out. Newsflash, I`m much more expensive than that, if buying me is what you`re after.

O prima intalnire stabilita intr-un loc prea conventional e doomed form the start. Ok, poate avem nevoie amandoi de familiar pentru a ne simti comfortabil, dar eu nu pornesc cu ideea ca poti fi un serial killer. Take a chance, amnaze me, take me somewhere new and exciting. Fiecare oras are colturile lui interesante si intime, du-ma intr-un loc care iti place tie, nu insist sa beau cafea sau cocktails. De mult nu am fost invitata la o cofetarie, probabil as petrece timpul pana la intalnirea propriu-zisa razand, but that`s a good thing. Fiecare oras are locurile lui conventionale, de bon ton, unde tineretul corporatist fie se simte in elementul lui, fie se crede spirit liber, fie isi adapa partea creativa. Le evit precum ciuma.

Nu agreez primele intalniri conventionale si pentru ca nu dau ocazia sa cunosti interlocutorul. Sunt prea asemanatoare unui interviu de job. Daca ma vei duce la film la mall, you may not ever hear from me again, pentru ca asta inseamna ca alegi solutia usoara si not fun. Daca ma duci la opera sau la teatru, poate esti un snob, dar poate ai doar gusturi. Daca ma duci dancing, nu ai complexe si your`re fun loving just like me.

Poate sunt doar eu, dar nu insist sa fiu intr-o relatie, nu insist sa play the dating game, imi place sa am admiratori, dar, cand acestia imi stiu numarul de telefon si adresa, it gets to close to home. Poate asta e motivul pentru care sunt cut throat si nedornica de a face compromisuri.
Si, dupa toate experientele avute pana acum, am trait o prima intalnire perfecta care a durat 5 zile si pentru care ne-am asumat amadoi riscuri and it paid off. But that`s for the next post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu