Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

miercuri, 17 martie 2010

Serialele şi timpul liber

www.expandmywealth.com
În ultima vreme, serialele sunt mai plăcute decât producţiile hollywoodiene. Actorii din seriale sunt cunoscuţi, acţiunea nu e previzibilă, nu se prelungesc la infinit fără ca personajele să fi îmbătrînit nici măcar o zi, personajele nu sunt clişee nerealiste şi au umor.
Toţi cunoscuţii mei urmăresc măcar un serial, dar majoritatea urmăresc mai multe, se identifică cu dramele personajelor, pentru că toate acestea sunt dramatice. Am citit, sau am auzit că, pentru a avea succes, un serial trebuie să aibă o glumă la fiecare 10 secunde. Aş adăuga aici că gluma aia mai poate fi înlocuită şi cu o situaţie dramatică, un awwww romantic, un moment de suspans, etc. În felul acesta, într-o ora pe săptămână, personajele alea înghesuie mai multă viaţă decât noi într-o luna.
Aş fi spus, dacă nu aş fi fost şi eu o urmăritoare a măcar unui serial, că e caraghios, publicul nu e chiar stupid, o sa îşi dea seama că nu e credibil şi de unde atîtea glume-drame-romance?

Dragostea asta faţă de seriale şi înflorirea corelativă a acestora demonstrează ceva serios, omu', după ce vine de la job, muncit, obosit, peste program, gospodăreşte minimul necesar şi îşi aşază organismul la tv-calculator de unde izvorăşte entertainmentul facil, căci, ce e mai uşor decât să şezi şi sa îţi arate nenea laptop poze frumoase, mişcătoare să te facă să uiţi pentru o oră cine eşti, că nu eşti frumos, deştept, plin de bani precum personajele, că ai frustrări, că munceşti până la limita lobotomiei pentru nişte bani care abia reuşesc să îţi acopere nevoile de bază şi să te însoţească până la limita comei.

Am renunţat la hobbyurile care presuăun ieşitul din casa, căci, cine mai are timp şi energie, la 8 seara să se aranjeze, să iasă undeva, oriunde. Omul nostru are nevoie şi de somn pentru a fi productiv.

Concluzia e, ca de fiecare dată, că suntem un popor gras şi leneş, de aici ni se trag toate problemele, iar muncitu' ca bou' peste program pentru bani nu foarte mulţi e doar o altă formă de lene, aceea de a-ţi căuta un job mai bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu