Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

marți, 2 martie 2010

Noul meu stil de viaţă


Am constatat cu tristeţe acu ceva timp(cam un an) că nu mai arăt precum în liceu... Eram atletică, slabuţă, plină de energie, sportivă, aveam un metabolism stelar... Acum e trist. Primul care a părăsit corabia a fost metabolismul stelar, acum e ca un moş de 80 de ani care merge folosind cadru ajutător.
După el a plecat şi forma fizică, din gazelă suplă şi musculoasă am început să par o gogoşică frumoasă cu cremă de căpşuni.

Nu mă plâng, am sacrificat aspectul fizic (sacrificat e mult spus, ca sunt tot frumoasă şi îngrijită, dar am mai mult de 50 de kilograme, cât aveam odată) pentru carieră- facultate şi job. Dar de acum, le echilibrez.
Ce am constatat în era gogoaşei e că oamenii plinuţi nu sunt fericiţi, sunt deprimaţi pentru că nu mai încap în frumoasele lor haine din perioada gazelei. Gogoaşa e mereu în căutarea validării ei fizice de către sexul opus, nu e convinsă că e frumoasă, are nevoie de confirmări masculine dese, că altfel cade în butoiu cu melancolie de unde poate iesi doar pe trepte de ciocolată şi frişcă adăugând un nou strat de glazură la silueta ei deja periclitată.
Faptul că eşti o profesionistă desăvârşită nu te apără de pornirile pur masculine a şefilor de a aprecia parcă mai mult pupezele slabuţe şi tonifiate decât calităţile tale intelectuale şi iar ai nevoie de cârje emoţionale de ciocolată şi îngheţată.

Dar vine o zi în viaţa fiecărui produs de patiserie în care îşi aminteşte de zilele vechi... ce gazelă eram odată şi nici nu a trecut foarte mult timp, doar un an, chiar mai puţin.
Şi se gândeşte fata că dacă a terminat o facultate grea, s-a afirmat profesional într-o perioadă şi într-un domeniu dure, poate să mute munţii din loc nu numai să revină la forma avuttă odinioară.
Hai mă, că se poate, că doar omul a ajuns pe lună, pot şi eu să slăbesc şi să îmi tonifiez organismul.

Aşa că, acu 2 luni mi-am pus fundul la treabă, am început să merg la sală şi la înot de 3 ori, căte 2 ore pe săptămână, să am grijă la ce mănânc, adică să exclud făinoasele inclusiv pâinea, dulciurile şi cola0 din alimentaţie. Cola 0 deşi nu are calorii se depune sub formă de celulită.
Am redus porţiile dramatic. Mănânc citrice şi legume, brocoli si varză de bruxelles din plin, au ajuns să-mi şi placă.

Ţelul e ca în 1 iunie să fiu iar gazela care obişnuiam să fiu. Abia aştept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu