Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

duminică, 7 martie 2010

Planul meu malefic de guvernare


Deci, whem I come to power, căci este indubitabil că va veni şi vremea aia, voi stăpâni cu mână fermă, precum tiranii din vechime.
Măsurile pe care le-aş lua, fără glumă, dacă aş fi la putere, ar fi liberale, puţin în ton cu politica naţional-socialistă. Adică, dacă eşti productiv în societate, aceasta îţi pune la dispoziţie aparatele ei de protecţie socială. Dacă ai fost la viaţa ta productiv în societate, vei beneficia de avantajele acesteia.
Dacă ai chiulit toată viaţa, nu ai plătit impozite, ai parazitat pur şi simplu, mai du-te-n aia-a mă-tii şi văicăreşte-te altcuiva.
Când o să înţelegem noi ca societate că suntem prea săraci pentru a întreţine toţi consumatorii neproductivi? Când vom aplica tehnici de management în conducerea ţărişoarei, că, la urma urmei, asta e, un fel de multinaţională. Ne trebuie un manager care să restructureze administraţiile locale, să optimizeze, să comunice, să-şi facă PR, să plătească proporţional cu succesul, să impună targeturi, ăştia care am lucrat sub biciul unui manager bun, ştim cum stă treaba, iar remuneraţia sus-numitului să fie suplimentată cu o primă de succes - procent din profitul produs în anul precedent.

Cred că ar trebui să suspendăm benevol pentru 4-5 ani la democraţie, că oricum nu prea funcţionează, şi să luăm cu japca un nene-tanti manager de la un monstru economic(nu îmi vin idei pe moment) preferabil nu din SUA sau Germania, că ăştia au instinctele subţiate şi habar nu au cum arată corupţia first hand, un rus manager de top cu instinct de supravieţuire, luptător, care a mai lucrat în corupţie, un ucrainian. Dar trebuie să avem grijă, că şi la ăştia se fură, deci ne trebuie unu şcolit în vest şi crescut prin multinaţionale.
Tipul perfect ar fi cel care să aibă coae să facă treabă, să fie luptător şă nu se lase subminat de ai noştri rechini, dar destul de profesionist încât să nu bage tot în jeb.
Înlocuim guvernul şi parlamentul pentru 4-5 ani cu echipa lui managerială, numim un auditor extern din partea populaţiei care să verifice constant ce lucră ăştia şi muncim cum pocneşte din bici conducerea.

Zic că ar merita încercat, că în 20 de ani am văzut că nimic altceva nu merge.

Amu' să revenim la ce aş face eu. Aş interzice rablele pe stradă, populaţia ar descoperi că, mergând cu ratb la fabrici şi uzine, nemai investind o mică avere în benzina consumată de daciile cumpărate acu 40 de ani, e mai bogată, nu mai are motive să se jeluiască de nivelul de trai, are bani de vacanţe... aerul e mai curat, păsărelele cântă.
Aş limita accesul clasei muncitoare la electrocasnice de lux: plăşmi, smartphone-uri, cuptoare cu microunde mai deştepte ca utilizatorul, roboţi de bucătărie geniali, combine frigorifice ultra moderne. I-aş limita la un produs din categoria asta pe an pe cei cu salarul minim. Că ăştia sunt cei care au nevoie de tutore în relaţiile cu băncile şi instituţiile de credit, ar trebui declaraţi incapabili judecătoreşte.

Aş organiza sistemul medical pluristratificat. Primul nivel, accesibil tuturor, inclusiv celor neproductivi, mai naşpa, cu serviciile de bază, inclusiv chirurgicale, şi medicii mai puţin buni profesional, medicamentele româneşti şi versiuni mai ieftine.
Al doilea nivel, pentru cei productivi, cu salariul minim-mediu inclusiv, cu servicii mai bune, medici mai bine pregătiţi, care să includă mai multe servicii , etc şamd.
Ultimul nivel, pentru cei cu salarii mari, deci logic, contribuţii mari stre uriaşe la sistemul sanitar, unde îngrijirea să fie super.
Bineînţeles că ar fi posibil accesul la nivelele superioare achitând diferenţa serviciului medical dorit.
Stratificarea ar fi după criteriul contribuţiei la sănătate, care, în cazul meu e enormă şi nu mi se pare corect ca după ce muncesc ca nebuna, plătesc ca nebuna la stat mici averi pe an, să am parte de acelaşi tratament ca orice leneş murdar şi puturos care a zăcut o viaţa întreagă. Măcar ştim pentru ce muncim şi plătim saci de bani la gaura neagră numită stat.

Da, sunt un mic nazist, dar vă rog să apreciaţi că nu propun sterilizarea populaţiei, exterminarea discretă a celor bolnavi, purificări rasiale sau orice soluţie care include violenţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu