Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 19 august 2010

Sechele ale tristului sistem


No.
Zic ce m-a deranjat pe mine în ultima vreme şi cred că e rezultatul unui complex dobândit în timpul comunismului.
Doamnă doreşte să expedieze un plic prin poşta română. În mall. Intra fără a citi ora de închidere. Doamna de la ghişeu o informează că e închis şi poate să accepte plicul şi să îl expedieze cu maşina care tocmai pleca, dar expediţia va trebui să fie simplă, nu recomandată. Clienta, om normal, începe să se isterizeze. Ea nu pleacă până nu i se face serviciul. Ea o să sune nu ştiu unde. Ea vrea să fie servită. De ce nu a fost încuiata uşa daca era închis. And so it went on.

Până la urmă, doamna de la ghişeu îşi redeschide sistemele(toată lumea are sisteme în ziua de azi, inclusiv la buda publică nu li se înfundă ci li se blochează sistemul) şi, după 30 de minute de hickups îi eliberează dovada expedierii recomandat.

Şi acum mă întreb eu, oare chiar e nevoie ca magazinele închise să se baricadeze în faţa noastră? Încă nu am învăţat să respectăm nişte reguli civilizate. Cititul de pe uşă a programului e ceva complet străin? Cum invităm prestatorii de servicii să ne trateze dacă noi ne comportăm ca barbarii?
Vrei să fii tratat civilizat, respectă-i pe alţii. But that's just me.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu