Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 23 august 2010

Epidemie de isterie

Mdeci parchetul, acest paznic al porţilor raiului, a demarat urmărirea penală împotriva unei asistente de la maternitatea giuleşti pentru că a lipsit 12 minute de la "post" şi astfel a cauzat din culpă decesul/vătămarea corporală a bebeluşilor.
(nu au vrut să ştiu nimic despre accidentul acela, e oribil, bebeluşii nu pot fi aduşi înapoi/reparaţi dar ceva bun ar trebui clădit pe tragedia asta, sună plângăcios, dar în onoarea lor şi vinovatul real ar trebui executat)

Acum să ne ocupăm de culpă. Pentru ca duduia să fi provocat din culpă oribilităţile respective trebuie ca dânsa să fi prevăzut sau să fi putut prevedea rezultatul înfiorător. Ştim în ce hal sunt spitalele noastre dar chiar să prevedem sau să trebuiască să prevedem că oricând, în 12 minute de neatenţie, putem să izbucnim spontan în flăcări e prea mult. Că totuşi nu sunt crematorii, noi nu suntem masaţi cu benzină înainte de a ne interna.
Să spui că între mersul la budă, sau pentru a mânca ceva timp de 12 minute şi arderea de vii a unor copii este o legătura cauzală e hidos. Atâta timp cât tanti nu a aprins un foc de tabără în mijlocul salonului şi apoi nu l-a lăsat nesupravegheat, e o tâmpenie majoră să se dea impresia că ea ar fi marele vinovat.

Nu e mai logic, fără pregătire juridică, fără cunoştinţe de specialitate, doar cu bun simţ, să se pornească urmărirea penală împotriva cretinului care a lipit cu scoci un cablu de electricitate sau ce o fi lipit?! Că mie mi se pare că ar exista o legătură cauzală între un scurt circuit datorat incompetenţei şi indolenţei cuiva şi un incendiu. Nu e mai logic? Incendiu provocat de lipsa unei asistente dintr-o sală fără foc liber arzător sau incendiu provocat de scurt circuit datorat lucrărilor unui electrician (închipuit) incompetent? No cum sună mai rezonabil?

Dar, mulţimea, acest balaur cu şapte capete cere sânge şi prinţesa virgină (completează fiecare cu cine a înţeles el că ocupă această poziţie) îi oferă cea mai "la îndemână" sursă, o tanti care putea să moară şi ea în incendiu, la fel de victimă ... că e greu să identifici idiotul care a lipit scociul, care a zis c-o fi bine şi aşa, că doar, e bine şi aşa. Hai să mai cârpim, că merge (sunt curioasă cine a zis asta, procurorul care a început urmărirea penală, sau nenea cu scociul).
În locul asistentei aş da în judecată statul, spitalul, pe toată lumea. Nu e normal să trebuiască să lucrezi într-un mediu în care nu poţi merge la budă de frica unui incendiu devastator. Stresul ăsta la job, dacă nu eşti pompier, ar trebui remunerat suplimentar.

Apoi mai citeam că unii se plângeau că asistentele, în loc să sară ca eroinele în flăcări să le salveze copiii, fugeau. Trebuie să întreb, credeţi că tantiile astea sunt pompieri? Altfel nu pot să-mi explic revolta.
Nut that's just me. Life goes on in the carpathian garden of choice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu