Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 25 ianuarie 2010

Soluţie de criză (cu şi despre catastrofe naturale)


atenţie, urmează produsul unei imaginaţii morbide

Citeam în această dimineaţă însorită şi uşor geroasă presa. Peste ce dau ochii mei luminoşi? Ştiri grămadă că George Clooney şi al său teledon căptuşit cu vedete a adunat 50 milioane de dolari pentru Haiti, că un ţânc din UK a strâns, nici nu-mi pot imagina cum, 100.000 de euro pentru haiti, că ţările donează fiecare cum poate să îi ajute pe ăia din Haiti, că Brangelina deşi divorţează a donat 1 milion de dolari, DiCaprio deşi se mărită a donat 1 milion şi sufletul meu apucător de bani se zvârcolea în chinuri, că ce? Nu e o tragedie în sine să locuieşti în Romania? De ce nu se autosesizează cineva să-mi doneze şi mie acolo, 3-4 milioane de euroi, că sunt destui cu surplus. La urma urmelor, ce poate face un om cu 100 de milioane altceva decăt să nu doarmă noaptea de grija lor?

Pe această cale, mă ofer voluntariţă să vă iau de pe umeri grija covârşitoare purtată milioanelor de euroi în exces.

No şi în mintea mea de ardeleancă plină de idei şi imaginaţie, se născu un gând! Oare cum ar fi dacă am înscena o catastrofă naturală, nu cutremur că şi-a pierdut farmecu'. O inundaţie, un ger care să îngheţe toată ţara, un val ţunami(nu ştiu de unde ar putea răsări, da' sigur că minţile luminate de la putere au mai multă imaginaţie), o epidemie catastrofală...
Citeam că numărul morţilor din Haiti e de 100.000, cum la noi morţii au votat în la alegeri, ar putea să se adune şi să mai facă un bine ţării, să mai decedeze odată pentru binele colectiv, chiar să rămână în istorie, să construim un monument cu numele lor, să fie o sărbătoare naţionala pentru ei, momente de reculegere, lumânări, fără să mai vorbim de karma pozitivă pe care o vor duce la Porţile raiului, cţnd talgerul faptelor bune va fi greu precum politicienii de cap... etc...

Haiti are 150.000 de răniţi, putem să îi întrecem lejer, adunăm toţi cerşetorii ologi, chiori, buboşi, mutilaţi, deformaţi, pirandele cu puradei, le explicăm cum stă treaba cu cerşitul la televizor, cu teledoanele, cu euroii, le promitem marea cu sarea şi îi scoatem la înaintare ca răniţi, că au stat 2 săptămâni sub dărâmături, că au mâncat şobolani să supravieţuiască şi, după cum vor fi mirosind, nimeni nu îi va contesta.

Noi, ceilalţi ne vom pune funingine în cap, vom renunţa la obiceiul sănătos al îmbăierii regulate, cearcăne cam are toată populaţia, privirea pierdută nu va trebui să o mimăm şi vom frânge inima lumii, lacrimi vor curge, conturi se vor deschide, banii vor curge gârlă către buzunarele noastre.

Va mai trebui să sacrificăm infrastructură, clădiri, drumuri, etc., dar le putem alege pe alea care oricum nu erau de nici o treabă, sunt convinsă că afaceriştii din guvern vor putea elabora un plan de afaceri profitabil.

Doar că va trebui să ne mobilizăm repede, că doar nu degeaba i se spune criză mondială, să nu ne fure cineva ideea...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu