Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

nu suport oamenii care nu suporta chestii!

Interlocutorul care spune “nu suport (…)” unde (…) poate insemna ungurii, homosexualii, comunistii, americanii, grasii etc, samd. Din acel moment, pot să-şi ia adio de la orice relaţie amicală cu mine.

Nesuportătorii sunt singura categorie pe care o discriminez făţiş.

Cât de încuiat să fii încât să nu dai o şansă unei întregi categorii? Nu o să încep să dau exemple sau să argumentez cum ocupaţia maghiară a adus multe beneficii Ardealului ci voi agaţa în cel mai pur stil pisicesc de discriminarea manelelor şi a mahalagioaicelor.

Cu cât deliciu ne exprimăm public dezaprobarea, noi, intelectualii rafinaţi, cititori de literatură serioasă, ascultători ce muzică clasică, apreciatori de artă fină faţă de aceşti oameni simpli care îşi spală rufele murdare în public şi dansează din buric pe manelele lor.

Citii pe net despre revolta clujenilor împotriva indeii că Bahmu va perzenta Balul Operei din Cluj, că e mahalagioaică şi vulgară. Anul trecut, acelaşi eveniment prestigios a fost prezentat de domniţa Columbeanu. La acel moment nimeni nu a sărit ca ars să conteste valoarea morală şi intelectuală a domnişoarei.

De ce se simt oamenii atacaţi de Bahmuţeanca, femeie maritată, serioasă, de carieră, care şi-a asumat un stil de viaţă, dar accepta cu braţele deschise un cocostârc cu plete de cosânzeană care a supt de energie şi bani un michiduţă din top 300?

Întradevăr, îi calci pe mulţi pe cozi tu, femeie, muncind şi dând din coate pentru a clădi ceva şi dacă mai şi reuşeşti clar, ţi-ai atras oprobriul public, pe când căsătoria cu un domn înstărit este deja un drum bătătorit, la finalul căruia, demoazela ajunge proaspătă ca o garofiţă spre deosebire de self made woman care ajunge cum poate si ea, mai burzulită de critici.

E uşor să arăţi o spoială subţire de cultură sau să taci inteligentă decât să îţi asumi ce eşti. Nu toţi putem fi filozofi şi plutitori prin cele mai înalte sfere.

Din partea mea, tot respectul pentru Bahmuţence, Zăvorance pentru tot ce au realizat cu mânuţele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu