Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 7 iulie 2011

Reguli de politete in instanta 1 -tu si depunerea actiunii

Daca decideti sa ignorati toate sfaturile mele si bunul simt that is, pentru ca un avocat va va salva in toate situatiile.

So, here it is:

1. Depunerea actiunii: Sa presupunem ca sunteti reclamantul. Mergeti la registratura si depuneti plangerea,petitia, proclamatia sau cum ati binevoit a o numi.
Inainte de a va posta la coada, niste chestii preliminare:
- taxa de timbru de 10 lei si timbru judiciar de 0,15 lei de la posta
- atatea exemplare din actiune si actele care o insotesc cati parati sunt + unul pentru instanta + unul pentru dumneavoasta sa va dea numarul de dosar pe el. In lipsa acestor hartii, doamna simpatica din spatele ghiseului va va refuza gratios si cu maxim regret.

Nu depuneti originalele actelor in instanta. Originalele le pastrati dumneavoastra la loc sigur.
Actiunea gresit denumita (petitie, proclamatie, jaloba, plangere sau ozn) va fi interpretata dupa sensul continutului ei. Actiunea gresit indreptata (la judecatorie in conditiile in care competent e tribunalul) va fi trimisa instantei competente. Dar dureaza, cateva luni at least.

Cand depuneti personal actiunea domnita de la tejghea va va da termenul in cunostinta, adica nu veti fi citati acasa, a fi util sa vi-l notati intr-un calendar. Judecatorul nu accepta scuze, nu il intereseaza ca pisica a mancat actinea, ca vaca a fatat, ca finul e deochiat. Daca nu ati scris in actiune ca doriti sa fie judecata si in lipsa, judecatorul o va suspenda ca nesustinuta.

Paratii vor fi citati si li se va comunica cererea si actele depuse in probatiune. Li se va pune in vedere sa depuna intampinare pana la prima zi dee judecata.

Reclamantilor nu li se comunica acasa intampinarea, ci au posibilitatea sa o citeasca la dosar.

Atat pentru azi, ta-ta!

ps. programul de vara de la arhiva, registratura si alte servicii e luni, miecui, joi: 09.00-11.00, mati, vineri: inchis.
pps. dupa ce am supravietuit cozilor astfel formate, sunt increzatoare ca m-as descurca in cazul unei apocalipsa a mortilor vii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu