Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

miercuri, 25 mai 2011

We`re all doms

Cine nu pricepe referinta la s&m should go study some more.

De ce crede cineva ca doamnelor le place sa aiba plante de camera? Pentru a infrumuseta un spatiu altfel gol? Pentru asta avem tablouri, bibelouri si alte gaselnite care nu cer atata ingrijire. Pentru a oxigena un spatiu altfel lipsit de surse de aerisire? Pentru asta a inventat o minte luminata ferestrele. Parerea mea nezdruncinata e ca tuturor ne place sa depinda ceva de vointa noastra, ca insasi viata unei fiinte sa fie la degetul nostru mic. Cata satisfactie are orice gospodina cand uda o buruiana intr-un ghiveci. Prin gestul asta simplu ii asigura viata inca o zi. Daca se enerveaza, poate ucide cu o singura decizie planta respectiva. Cata putere, astfel tanti geta devine un mic dumnezeu in apartamentul ei. Poate sotul o cearta, copiii nu o mai respecta, prietenele au mai multe inele de aur decat ea, seful i-a zis sa lucreze mai mult, dar ea are putere de viata si de moarte asupra florii ei.

Unii isi iau caini si pisici, motivul declarat fiind "sa-i astepte si pe ei cineva acasa", dar am dubii serioase. Pe toti ne chinuie nevoia de a fi sefii cuiva si ce poate fi mai usor decat sa fii superiorul unui motan?! Si e asa de placut sa stim ca animalutul nu s-ar descurca fara noi, ne unge la suflet sa ne ceara mancare, sa se gudure pe langa noi, acesti zei atotputernici.

Sunt convinsa ca asta e si motivul pentru care unii se inmultesc. Botul acela uman va depinde de fustele mamei muuuult si bine, unii la nesfarsit. Iar mama, brusc centru al universului cuiva, va deveni dependenta de senzatie.

Cred ca asta e si motivul pentru care unii se agata de relatii blestemate. Vezi ca nu functioneaza, ca nu te iubeste, ca nu o faci fericita si totusi, ai lega-o cu lanturi grele de fier, eventual de o stanca unde sa vina un vultur sa o piste toata ziua. Nu conteaza ca o deprimi, ca nu poate dormi, ca ar fugi in lume, ca i se face pielea de gaina cand se gandeste la tine, and not in a good way, tu o vrei. Poate sa moara, sa imbatraneasca prematur langa tine, sa ii cada sprancenele de necaz, dar tu nu o vei lasa niciodata libera. Uite, asta nu e dragoste, e doar posesivitate tampita din partea unor oameni care nu stiu sa fie fericiti.
Grow up and move on!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu