Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 23 mai 2011

Testul unei relatii

Sunt convinsa ca toti am fost in situatia de a ne intreba daca suntem in relatia potrivita. Ajungem sa fim atat de prinsi si sa fi investit deja atat de mult in celalalt incat ne e greu sa evaluam obiectiv situatia, sau sa ne indepartam cu inima impacata.
Dar ce uitam mereu e ca suntem in relatii pentru a fi fericiti, fie celalalt ne face fericiti, fie evolutia ne-a implantat niste capcane in subconstient care ne imping spre a ne cupla.

Primul indiciu cu privire la starea unei relatii e daca te face sa zambesti. Daca iti aduce lumina-n ochi si zambetul pe buze, merita continuata si luptat pentru ea, daca te intristeaza/ingrijoreaza/streseaza/incarca negativ... run for your life.

Al doilea indiciu e ce ai fi dispus sa faci pentru celalalt. Eu sunt o gospodina oribila si totusi lui i-am calcat o camasa, i-am gatit o salata (sa-i fi pregatit altceva ar fi fost o pedeapsa), sunt interesata sa invat sa gatesc mai mult. Daca m-ar cere de nevasta, m-as gandi serios la propunere, ceea ce e o premiera. Daca, pentru persoana asa-zis iubita nu prea esti dispus la a face compromisuri, nu merita sa-ti irosesti timpul cu ea.

Al treilea indiciu priveste altruismul. Daca privesti totul doar din perspectiva personala, il vrei pe celalalt, fie ca e trist, deprimat, bolnav, fie ca nu vrea sa fie langa tine, ii atasezi o bila grea de picior si il priponesti. Poate isi va roade piciorul pana la os pentru a scapa, dar vei incerca din rasputeri sa-l impiedici sa schiopateze prea departe de tine. Asta e opusul iubirii si are efect distructiv pentru toti participantii.

Cel mai important test al unei relatii e cum dorm cei doi. In somn suntem vulnerabili si sinceri. Nu as putea sa dorm cu un om pe care nu-l iubesc. Langa iubitul meu dorm precum un catel fericit, complet lipita de el, cu nasul ingropat in parul lui, preferabil. Simt cand nu ma mai tine in brate, simt cand ma mangaie si dorm somnul celor fericiti invaluita de iubirea lui. Daca nu puteti dormi cu partenerul, dump him.

Am zis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu