Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 8 februarie 2010

We are Sasha Fierce! (cu si despre moda)


Multe dintre noi (si in ultima vreme si multi) avem impresia ca suntem niste fashioniste fabuloase. Ce urmeaza este parerea mea despre simtul estetic al natiunii, caci ce e moda daca nu un fel estetic de a prezenta organismul uman...

Sunt doua categorii de fete(aici, fete include si fasionistele masculine): cele care nu au nici o treaba cu trendurile si o recunsc si cele care se cred(justificat sau nu) trend setterite.

Prima categorie cuprinde doua subcategorii: fetele pe care nu le intereseaza cum arata si nu fac nici un efort, a doua subcategorie fiind a fetelor care fac totusi un efort, desi nu urmeaza trendurile.
Am tot vazut pe strazi fiinte sterse, imbracate in vesnicii blugi si tricou lalau, cu parul nepieptanat, lasat sa creasca asa cum vrea natura, nemachiate, cu tenul uratit de fumat si din lipsa ingrijirii de baza. Nu zice nimeni ca trebuie sa fim scoase din cutie tot mereu, dar, tenul, de exemplu, in lipsa curatarii si hidratarii imbatraneste prematur- proces ireversibil. Si de ce am vrea sa ne uratim dinadins?Sunt de principiul ca toate fetele au frumusetea lor. Chiar daca nu sunt blonde, cu trasaturi ariene, tot pot fi dragute.
Mi se par proaste maniere sa iesi in societate aratand ca o epava. Exista destula uratenie, nu e nevoie sa o oglindim si noi!!

Fetele care nu urmeaza trendurile si nu au pretentii de fashioniste sunt inofensive vizual. Trebuie sa recunoastem, moda e o arta si nu toti suntem artisti. Sa-i lasam lui Carrie Bradshaw ce e al ei si sa recunoastem ca fetei aleia ii alegeau garderoba o armata de stilisti si aveau la dispozitie o saptamana pentru a o face fermecatoare in fiecare episod. Poate nu avem chef si vreme sa ne preocupam constant daca esarfa aia merge cu fusta in dungi, poate ca nu avem acest talent. Asta nu inseamna ca nu putem arata ingrijit si dragut.
Fustele negre, crem, gri, imperecheate cu bluzite colorate arata ok. Mai adaugi o esarfa, niste bile si esti fashion. When in doubt, un sarafan negru, sau intr-o culoare inchisa si niste perle(false, ca avem vreme sa ne cumparam veritabile) si esti reincarnarea lui Coco Chanel.
Nimeni nu iti cere sa fii documentata despre ultimele trenduri, poti fi clasica si sofisticata.

Cele mai nocive sunt fetele care cred ca au un ochi pentru moda. Ultimele trenduri mi se par, de cele mai multe ori, triste greseli. Adaptarea tinutelor de pe cat walc pentru strada cere o sensibilitate aparte pentru a nu arata ca un paun. Modelele sunt inalte si subtiri, sa recunoastem, putine dintre noi au silueta unui model, poate suntem slabute, dar suntem scunde.
Ideea cu moda e ca trebuie sa faca clientul sa arate bine, nu ca un carnat chinuit sa intre intr-o rochie nepotrivita.

Altceva, nu toate alaturarile noi te fac trend setter. Daca iti iei o rochie de cocktail cu tenisi esti caraghioasa nu fashion forward.
Fetele pe care le vedem in reviste cu parul ciufulit nu au neglijat sa se pieptene dimineata, deci nu aplica tehnica asta, alea au muncit o ora, care a inclus spalat, piepteni si talent...

Latexul roz purtat pe strada e doar scarbos.
Fustele trebuie sa acopere fundul.
Sutienele nu sunt topuri.
Nu va lasati pantalonii acasa!(aka. chilotii nu sunt acceptabili pe strada)
Legginsii nu pot inlocui pantalonii.
Daca nu ai 1.80 si 50 de kile, uita de balerini, o sa arati precum un leu de mare esuat.

Eterna mea sursa de inspiratie www.gofugyourself.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu