Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

miercuri, 17 februarie 2010

Romanu` si bolile lui


Stand cu lumea de vorba, poti sa crezi ca suntem o tara de bolnavi, care mai de care mai grav.

Bunicii se simt ei asa, mai rau, nu foarte localizat, peste tot. Parintii au contractat o gripaaa asa de parsiva ca pe altii mai putin rezistenti i-ar fi doborat din prima zi, dar ei, fiinte calite ce sun, o duc cu voinicie de 2 saptamani. Simptomele? Aici se poticneste discursul. Dupa atata suferinta verbalizata e atstepti macar la o febra 40, la greturi, la ameteli. Dar oamenii nostri, dupa o meditatie de 2 minute zic ca ei cam transpira si au o apasare asa, generalizata.

Menajera, care si-a luat concediu medical de sarbatori, exact cand era mai mult de lucru si cand eu ma pregateam sa ii dau un al 13-lea salar, sa aiba si ea saraca ce cheltui, nici pana in ziua de azi nu e complet vindecata. E slabita de la tratament, se menajeaza, toata ziua merge pe la medici si nu mai are timp de lucru. Uite, asa-mi trebuie ca dau de lucru oamenilor necajiti, ca nici nu ar face nimic, dar salarul tot li-l trebuie si se plang toata ziua.

O doamna bine care a suferit, real, de sistemul digestiv inferior, a mers prin spitale, a consultat doctori, a luat medicamente cat pentru un batalion, i s-au dat chiar si medicamente pentru bila, ca stim cu totii ca toate pornesc de acolo, numai pentru a descoperi leacul universal pe internet sub forma unui ceai laxativ si a unor tarate vandute la un pret umflat cu nerusinare. DUpa ce a cheltuit cateva salarii medii pe minune, s-a vindecat, a descoperit ca la magazinul de produse naturiste gaseste acelasi lucru la 1% din pretul platit de ea.

Un unchi al meu s-a trezitacu cateva saptamani cu o umflatura pe gat. A rumegat el noutatea cam o saptamana, umflatura a crescut. I-a spus nevestei, cu care s-a mai consultat o saptamana, timp in care umflatura a crescut. Neajungand la nici o concluzie, l-a sunat pe luminatul meu tata, care a mai rumegat si el telefonul mobil si vestea nefasta o saptamana, timp in care, ghici ce? umflatura crestea. Dupa ce tatal meu a nesocotit loialitatea si i-a spus si mamei problema unchiului, s-a ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi totusi, sa mearga la medicul de familie...
Acum arata de parca ar avea un cartof pe gat, dar nu se streseaza... s-a gandit ca cel mai bine ar fi sa nesocoteasca ce i-au recomandat medicul de familie si specialistul la care a fost adica operatia urgenta si sa astepte inca 3 saptamani sa mearga la cel mai renumit specialist din Cluj timp in care umflatura o sa i se dubleze, probabil.

Noi stim mai bine. Acum nu ne ajunge ca ne pricepem toti la politica si fotbal, mai suntem si medici pluricalificati! Noi sa traim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu