Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

duminică, 21 februarie 2010

All of me


Asculta mai multe audio Muzica

Pe fundalul lui Frankie, noaptea, într-o cameră sărăcăcioasă de hotel ieftin cu mobilă din pal, o aplică luminează chior, pe unul dintre paturi stă o fată slabuţă, palidă, într-o rochie subţire şi scurtă cu paiete argintii. Se vede că îi e frig şi e înfricoşată. Loveşte ritmic tocul sandalei de parchet. Are părul şaten, tuns bob, cu resturi din buclele de ieri. Machiajul e puţin curs, rujul e puţin şters, oja neagră e puţin sărită. Se vede că ieri a fost o stea strălucitoare, azi a rămas doar o urmă a acelei frumuseţi.

În picioare, lângă birou, stă un bărbat îmbrăcat într-un costum ieftin gri, cu pălărie, e tuciuriu, mâinile îi sunt păroase şi mari, unghiile îngrijite aproape feminin şi se vede pe zâmbetul lui că nu prea e tulburat de zvâcniri ale conştiinţei atunci când îşi urmăreşte scopurile.

Cu spatele la geam, rezemată de pervaz, e o femeie cu aspect matern. Cu tendinţe de îngrăşare, trecută de prima tinereţe, cu părul mediu cu permanent, nemachiată, cu piept generos, purtând o rochie vişinie, dreaptă, până la genunchi, cu o cruciuliţă de aur la gât, părând preocupată de starea celorlalţi ocupanţi ai camerei.

Pe singurul fotoliu din cămăruţă, o doamnă cu aspect de regină supraveghează rece camera şi pe ceilalţi. Nu poţi să îi ghiceşti vârsta. Are tenul alb, e subţire, mâinile îi sunt lungi, fragile, cu unghii scurte, roşii. Poartă perle, o rochie dreaptă neagră cu detalii albe la gât şi tivuri, pantofi negri înalţi. Părul şaten e prins la spate.

Nimeni nu vorbeşte, toţi aşteaptă şi se supraveghează reciproc. Fata pare că ar vrea să iasă urlând şi plângând din cameră, bărbatul pare plictisit, mama ar vrea să o ia în braţe pe fată şi să îl pună la colţ pe bărbat, regina pare că ar vrea să fie oriunde altundeva decât în compania acestor plebei cu care nu are nimic în comun.

Ce i-a adus împreună? Sunt personalitatea unei fete care încearcă să concilieze toate instinctele contradictorii care îi guvernează existenţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu