Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

miercuri, 10 februarie 2010

Pisica fata cu revolta proletara


Momentan locuiesc intr-o casa construita de parintii mei intr-un orasel din apropierea Clujului. Casa reflecta tooate frustrarile adunate de parinti in 30 de ani de stat la bloc, are camere mari, inalte si multe. Ii felicit totusi pentru numarul mare de bai, ca am vazu si casoaie care aveau o singura baie miica si inghesuita(poate numai baia le placea la bloc, cine stie...) si pentru ca nu e si mai mare.

Initial, ca tot romanu gospodar, parintii mei se gandeau ca ce bine ar fi daca ar construi o casa precum cap-ul, dar mai mult inalta decat lata, cu cate un etaj pentru fiecare, adica unul pentru ei, si cate unul pentru mine si sor`mea sa avem unde sta cand ne-om marita. S-o desteptat ardelenii mei, felicitari, ca multi tot asa si-au construit magaoaiele si copchii li-s acum la bucuresti, nici nu vor sa auda de a locui cu parintii.

Pana la urma s-a ales democratic un model de casa, dar, in pur stil romanesc, i s-a mai adaugat un etaj. Sa ma laud: e mult mai frumoasa decat vcinele ei mai tinere aparute precum ciupercile in ultimii 5 ani.
Problema sursa, de la care pornec toate celelalte probleme, e ca are camerele prea mari. Dormitorul meu e cat o garsoniera confort 1 si are si terasa, ca e prea putin spus balcon daca poti pune pe el sezlonguri si masa lejer. Pentru a ajunge de la birou la pat trebuie sa fac un adevarat pelerinaj prin zona dressingului.

No si azinoapte, neputand dormi, in stilul meu caracteristic am luat la rand toate camerele in care se putea dormi fara interventii majore 4 dormitoare si camera de zi, ca are canapea.
Ma ganeam ce rau e pentru cei care au doar doua camere, ce fac ei cand au febra, de exemplu, ca eu atunci as fugi in lume.
In pelerinajele astea, ma tot uitam spre blocuri, ca sunt la 30 de metri si am impresia ca vad exact spre bucatarie si un dormitor si dupa cum se uitau cateva cucoane pe geam ieri, cred ca si-au dat si ei seama. Ce e mai palcut pentru tine, gospodina, casnica, bunica de bloc, decat se te uiti la propriul tau reality show si sa mai si comentezi.
Ca bineinteles ca astia de la blocuri au impresia ca toti cei care nu locuiesc in maghernitele lor i-au furat, si unde-i dreptatea? etc
Le lipseste complet imaginatia pentru a putea deduce cam cat e factura la gaz la asa un monstrulet, ca s-a invechit si ar trebui revopsita in interior si experior, ca ar trebui schimbate multe si ca, spre frustrarea unora, nupoate fi tinuta intr-o curatenie absoluta ca un apartament la bloc, it`s to fucking big! Probabil, dupa anii trecuti, apartamentele lor din blocurile paraginite sunt mai dragute, mai frumos vopsite, au mai multe gadgeuri, plasmi, roboti de bucatarie... ca de cand ne-am mutat, cine sa cumpere electrocasnice si de ce?

Probabil asta e caracteristica principala a proletarilor, revolta.
Desi eu am pierdut mai mult de cand cu criza, desi s-ar putea sa mi se impuna plata la asigurari sociale(ca sunt ai) pentru a-i intretine pe ei, tot muncitorii din fabrici si uzine, vesnica clasa sociala protejata, sunt revoltati.

Voi tine minte sa nu le ofer cozonac sau derivate ale acestuia, ca nu am porti nici pe departe la fel de solide ca ale ei, dar proletarii sunt la fel de furiosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu