Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

vineri, 17 februarie 2012

Despre manifestari ale prostiei moderne

In ziua de azi e foarte dificil sa cataloghezi pe cineva ca fiind prost, din perspectiva profesiei mele, pot spune ca majoitatea oamenilor sunt prea inocenti, au prea putina imaginatie sau stau prea prost cu strategia. Cunosc oameni lipsiti de cea mai elementara gandire logica, oameni prea inflacarati pentru o cauza, oameni prea orientati intr-o directie.
Avem atatea surse de informatie, incat trebuie sa fii chiar mut, surd si orb pentru a fi prost.

Dar la ce stam extrem de prost e formarea si exprimarea parerilor.
La facultate, ne predau astia o materie numita logica juridica. Suna a ceva extraterestru, ca adevarul obiectiv. Ati putea spune ca exista doar un singur soi de logica si ca adevarul e unic.
La logica asta juridica, un nene ne spunea reguli de interpretare a normelor juridice. Regulile sunt in limba latina, semn ca s-au inventat de atunci. De exemplu: unde se poate mai mult, se poate si mai putin. Daca legea te lasa sa tai capul unuia, poti si sa-l zgarii in zona gatului.
Unde legea nu face diferenta, nu putem s-o facem nici noi. Daca in lege spune ca daca te muti primesti bani, organul statului debitor al banilor nu poate sa-ti impuna unde sa te muti. Si tot asa, am dat exemplele pe care le-am folosit zilele astea.

Cred ca, la liceu, in locul tuturor chestiilor inutile cum ar fi chimia organica si fizica in general, ar putea sa ne invete logica. Adica sa explice poporului cum se face o comparatie intre doua situatii. Care sunt punctele pe care trebuie sa le compari. Ce este relevant intr-o situatie si ce e doar de decor. Care este cauza unui efect si care sunt conditiile, diferentele dintre cele doua.
Pentru ca sunt oameni adulti care au supravietuit pana la varste inaintate si care am dubii serioase ca ar putea sa gaseasca asemanari/deosebiri relevante intre zapada de la cluj si zapada din cucuietii din deal unde i-au ingropat pe aia cu exceptia faptului ca in cluj e mai murdara.

No, patzasti!
:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu