Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Oamenii care fac afirmatii puternice si generale

ma enerveaza pana la red vision.
E o boala, nimeni nu mai foloseste nuante, extremele sunt fashionable.
Cand aud: toti politicienii e corupti, toti tiganii fura, romanii e prosti, italienii e macaronari, francezii este nespalati, americanii e grasi si prosti, interlocutorul isi pierde orice urma de credibilitate.

Da, e subinteles ca, deoarece el o exprima, e doar parerea lui si nu are pretentia de a vocaliza adevaruri absolute, dar hai sa facem efortul de a nuanta.
Nu esti poet daca folosesti metafore tampite.

Si inca ceva, de ce ar simti cineva nevoia de a state the obvious? Stim ca majoritatea politicienilor au o credibilitate indoielnica, stim ca persoanele de etnie roma nu ne inspira incredere, ideea unui degetel grasun si transpirat de american deasupra butonului de lansare a rachetelor atomice imi da cosmaruri, dar de ce ar simti cineva nevoia de a insera in conversatii aceste informatii intrate deja in constiinta generala, e above my understanding.
Poate doar cauta aprobarea generala, poate nu au nimic interesant de spus in nume propriu si repeta ce au auzit de la altii, poate doar incearca sa fie enervanti.
In oricare dintre cazuri, aceste constiinte sociale generale, graitoare a adevarurilor cunoscute ma irita si le vad precum niste butoaie goale, capabile doar sa reproduca ecouri.

I know what, data viitoare voi intreba una care sunt temeiurile pe care se sprijina afirmatia, voi solicita detalii, voi cere sa fiu luminata some more, doar pentru a vedea daca aceasta oglinda sociala a fost capabila sa retina si justificarile sau daca s-a oprit doar la suprafata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu