Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

marți, 1 iunie 2010

Smârcul moral al chirurgiei estetice

Noi, ca specie avem o problemă, suntem complet incapabili de a învăţa din istorie. De fiecare dată când apare ceva nou ne invăluim în păturica protectoare a ce cunoaştem şi arătăm învinuitor cu degetul către noutăţile ameninţătoare.
Aşa au făcut minţile luminate când s-a pus problema rotunjimii pământului, a faptului că acesta nu ocupă locul central în univers şi, mai nou, când avem posibilitatea de a ne retuşa defectele fizice.

Aceşti lupi moralişti incriminează folosirea chirurgiei în scopuri pur estetice, ar fi acceptabilă o rinoplastie pentru motive funcţionale, dar pentru a atenua un complex al purtătorului nasului este erezie.
Când vom accepta că un nas prea mare şi strâmb ne poate produce durere mai grea decât un nas nefuncţional?! Ş-apoi de ce ne simţim atacaţi când o asistentă tv îşi măreşte silicoanele? E treaba ei. Oricum eu nu aş vrea în suita de admiratori unu' care fantazează cu sâni siliconaţi, buze umflate cu pompa şi faţă îngheţată cu botox deci, concurenţă nu ne facem reciproc.
Cândva, peste 100 de ani, când voi avea riduri sau voi vrea să îmi restaurez tinereţea, voi apela fără ruşine sau reţineri la un nene chirurg. Dacă nu aş avea sâni, sau aş avea nasul coroiat aş fugi repede repejor la un nene chirurg acum. Dacă aş vrea să slăbesc şi nu aş vedea altă posibilitate... aş avea un nene chirurg pe speed dial.

Aşa că, nu shame! E ruşinos să furi, sa dai în cap la nevinovaţi, să violezi. Hai să nu ne îngreunăm povara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu