Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

marți, 9 august 2011

Solutia pentru oamenii muncii

Scriu din perspectiva avocatului.
Prin oamenii muncii ma refer la domnii si doamnele care au plecat in departari pentru a munci.

Acestia, de multe ori, insista in inocenta lor sa investeasca banii castigati cu greu in a noastra tara mirifica, populata de noi, caci asta e problema. Oamenii muncii uita motivele pentru care au parasit patria muma, imbatati de nectarul euro-ului si a echitatii gasite prin alte parti. Uita ca aici mica inselatorie e un mod de viata si profitatul de pe urma celor care nu sufera de paranoia e sportul national.

Asa mi-au venit doi clienti. Nene si tanti care au un apartament inchiriat in minunata urbe iar chiriasul nu a mai considerat oportun a plati chirie de 12 luni. Ei fiind in italia au incercat sa-si trimita rudele spre a rezolva poblema, dar nimeni nu se ocupa de necazurile altuia precum un bonus pater familias. Cu exceptia avocatului, for shure.

Asa ca, azi am incheiat un contract de colaborare cu ei, le voi rezolva problema chiriasului, probleme la finante, la cartea funciara, le voi cauta alt chirias si le voi solutiona problemele ce vor aparea.

Luand in calcul sumele pierdute de ei pana acum, posibilitatea de complicare a situatiei la nesfarsit si gijile pe care le preiau, simt ca lucrez chiar ieftin.
Desi romanilor nostri li se pare exagerat sa mearga la avocat pentru a le redacta contractul de cumparare al unei case sau ceva egal de oneros si de complex, vad ca cei veniti din strainatate pricep valoarea unui contract bine facut si nu se asteapta ca altcineva (hm, hm! statul) sa aiba grija de ei.

Morala povestii e ca suntem responsabili pentru deciziile pe care le luam, in special cele redactate in scris, semnate de noi si care contin o clauza penala consistenta. Nimeni, nici statul, nici judecatorul nu ne va lua de manuta si nu ne va scoate din rahatul in care ne-am avantat cu entuziasm.

Consultati un avocat, intotdeauna e mai putin scump decat ce ati plati incercand sa scutiti cateva sute de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu