Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 11 august 2011

Sfaturile mele pentru cei care se afla in zona gri a legalitatii 1

Prima constatare e ca, datorita ambiguitatilor normelor juridice, cam toti ne aflam in aceasta zona. E necesar sa fii un adevarat geniu legislativ pentru a fi in perfecta legalitate.

Fie ca suntem cetateni nevinovati, fie infractori profesionisti, aflam ca suntem in vizorul organelor care aplica legea cand acestea ne contacteaza pentru a ne lua deeclaratii. E foarte important sa stim ca chiar avem dreptul de a nu declara nimic. Organul e obligat sa ne spuna in legatura cu ce ne audiaza si noi avem dreptul de a tacea. Daca ne simtim cu musca pe caciula in domeniu, inarmeaza-te cu rabdare si taci, declara ca nu ai nimic de declarat, cere un aparator, tergiverseaza. Apoi fuga la avocat caruia sa i te spovedesti si care sa te consilieze in privinta a ce ar trebui sa spui din toate pe care le-ai facut.
Adevarul are 100 de fete, tu trebuie sa gasesti varianta care te avantajeaza.

Daca simti ca nu ai facut nimic si esti curat precum proverbiala lacrima, rezuma-te la a raspunde scurt la intrebarile organului. In situatia in care acestea se apropie periculos de zona discutabila a legalitatii, mimeaza pierderea memoriei si insista sa se consemneze in declaratie. "A trecut atat de mult timp si am uitat", "eram asa de agitata in seara aceea, nu am dat importanta detaliilor acestora".

Nu minti evident. Cu tot folclorul despre inteligenta politistilor, acestia au vazut multe si au interactionat cu multi oameni, precum cainii lor, au intuitie si "miros".

Intotdeauna, de la procesele verbale pentru constatarea contraventiilor rutiere, insista sa se consemneze obiectiunile si obsevatiile voastre. Daca nu aveti unele reale, fiti creativi! Intr-un eventual proces, un avocat bun va putea sa lee foloseasca.

Un client prevazator si-ar face copii ale declaratiilor pe care le da organelor, pentru a sti exact ce a spus si ce poate sa declare in continuare.

Continuarea urmeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu