Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 26 iulie 2010

Feminismul


Nici măcar nu voi căuta definiţia. Această noţiune a fost folosită pentru a justifica atâtea cerinţe imposibile încât şi-a pierdut conţinutul. Din mişcarea pentru eliberarea femeilor a ajuns o mişcare pentru cocolirea femeilor.
Voi explica ce înseamnă pentru mine feminismul, o mândrie precum a afro-americanilor. Da, suntem diferite, avem alte puncte forte şi alte defecte, dar putem să ne folosim calităţile pentru a fi cel puţin egale ca performanţă at the bottom line.
Nu voi înţelege niciodată cum adeptele feminismului cer condiţii mai uşoare pentru femeile care doresc să se afirme într-un domeniu clasic masculin. Nu susţin că au calităţile fizice care le fac potrivite pentru, să zicem, munca de tăietor de lemne, ci cer ca targetul lor de buşteni feliaţi să fie redus în vederea slăbiciunii sexului lor. Ce eliberare, ce egalitate, ce mândrie?
Hai să recunoaştem, foarte puţine dintre noi excelează în faţa masculilor în domeniul forţei fizice. De ce să încercăm să ne impunem în aceste domenii?
Se spune că doamnele sunt mai subţirel plătite decât colegii lor masculini, se spune că sunt rare doamnele top-manageri. Răspunsul meu e că vom fi mai dese odată ce ne îmbrăţisăm darurile naturale, când nu vom mai încerca să ne luptăm cu domnii folosind armele lor ci folosind armele noastre.
Feminismul nu semnifică transformarea noastra în fiinţe androgine ci identificarea talentelor noastre şi aplicarea lor pentru binele nostru. Nu e greu. O fustă şi un zâmbet dezarmează şi cel mai draconic şef. ;) Been there, done that.
Pentru a reuşi, sub zâmbet va trebui să se afle competenţa profesională, dar frumuseţea proverbială a genderului nostru ne dă un avantaj în faţa vânătorilor/agricultorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu