Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 24 noiembrie 2011

Parerea mea despre criza

Sau "It`s time maybe to return to nature"
Trebuia sa vina si asta pana la urma, daca tot se prelungeste situatia din 2008...

Oare se intreaba cineva ce vom face ca specie cand economia si draga noastra civilizatie va intra in colaps? Toti stim de la stiri ca o mare parte a populatiei supravietuieste din diverse indemnizatii furnizate cu darnicie de stat, dar ce se va intampla cand izvorul va seca?
Nu producem, nu avem venituri, nu vor fi suficienti bani pentru plata tuturor indemnizatiilor/ajutoarelor etc.

Ce se va intampla cand nu vor mai fi bani pentru bugetari, cand angajatii de la primarie nu vor mai primi salarii, cand politistilor le vor intarzia viramentele pe carduri, cand medicii nu vor mai fi platiti? Ce vom face cand la spital ni se va spune ca nu putem fi tratati deoarece nu mai sunt medicamente si medici, oricum nu am putea sa fim internati pentru ca nu mai este curent de o saptamana si geamurile in saloane sunt inghetate pe dinauntru.
Sunt foarte curioasa care va fi reactia cand ni se va spune ca nu, nu ne pot opera de apendicita copilul pentru ca nu mai este lumina in sala de operatie si chirurgul s-a reprofilat pe agricultura.

Suntem atat de obisnuiti sa prestam munci abstracte, de a introduce date intr-un computer, de a nu produce nimic in mod direct si de a merge intr-un loc mare plin de mancare si, in schimbul unei bucatele de plastic pe care o primim inapoi la sfarsit, sa luam tot ce ne trebuie. Oare ce vom face cand bucatile de plastic vor fi doar atat si nimeni nu va mai avea nevoie de secretare sau contopisti? Cand vom constata ca statul in fata unui monitor nu ne tine de foame deloc.
Sunt mai prapastioasa, poate de la frig, dar ma intreb ce se va intampla cand frigul si foamea vor deveni cauze legitime de deces chiar si in lumea noastra.

Concluzia: cat bucatica mea de plastic mai functioneaza, imi iau suba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu