Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Cine e de vina

De multe ori raspunsul e inutil. Chiar conteaza in final cine e de vina pentru un copil lovit de masina sau pentru o inima franta? Ajuta procesul de vindecare identificarea unui vinovat? Nu cred. Cred ca vindecarea vine din interior si, cat timp nu suntem pregatiti sa ne iertam, gasim orice fir de ata de care sa ne agatam. Inclusiv gasirea vinovatilor.

Dar cine e de vina cand unul dintre parteneri inseala?
Cand un el aflat intr-o relatie frumoasa, cu o fata simpatica, aratoasa si desteapta, care-l apreciaza si al carei singur defect e ca e veche, cunoaste o domnisoara stralucitoare, plasticoasa, poate avand multe calitati intelectuale, dar in scurtele ore in care s-au ciocnit, acestea nu au avut vreme sa se manifeste si, dimpreuna acestia doi isi consuma relatia.
Poate sunt sanse ca legatura sa dureze ceva, poate nu. Chiar nu conteaza.
Cine e vinovat?
El pentru ca a calcat stramb, nu a putut sa-si infraneze impulsurile? A tradat, a dat cu piciorul unei iubiri mari fara sa se gandeasca.
Ea, stralucitoarea pentru ca a intervenit intr-o relatie deja formata? Dar poate ea nu stia nimic despre relatie, poate ea cauta doar o placere trecatoare sau o mare iubire. Ea nu a tradat nimic, nu a incalcat promisiuni sau juraminte. E nedrept ca am portretizat-o ca pe o blonda de plastic, poate e mult mai mult de atat, poate e noua virgina wolf, poate urmeaza sa vindece cancerul, who knows?!

Ea, iubita de acasa pentru ca a lasat barbatul sa-i scape printre degete? In orice relatie se asterne monotonia si rutina, ar fi ideal sa fim personaje din sex and the city, sa dam cu aspiratorul doar o data pe an, in lenjerie draguta fiind sexy pentru el, sa ne epilam doar la rusoaice pentru a invata limba iubitului, sa nu avem griji sau nevoi. Dar realitatea e diferita in cel mai crud mod. Periodic trebuie sa facem curatenie, sa ne infrumusetam, sa mergem la joburi. Uneori mai vin si parintii in vizita, sau ne mai si imbolnavim. Suntem oameni, chiar daca la inceput parem lebede gratioase si e doar responsabilitatea voastra sa prevedeti asta.

Cred ca e evident ca parerea mea e ca vina ii apartine exclusiv centaurului. Pentru ca nu si-o stie tine in pantaloni, pentru ca e suficient de tantalau pentru a fi prins si pentru ca are gusturi indoielnice.
Dar asta nu mai conteaza.
Decizia mea a fost luata cu mult timp inainte, tot ce pot sa fac e sa redau libertatea, mie si lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu