Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 11 mai 2015

despre amintiri si amanti

intr-un magazin, pe o masa invechita, pliabila, toti o cunoastem, statea o oginda de mana gri/innegrita. statea cu oglinda spre masa, sa i se vada urmele decoratiunilor pe spate, poate-poate o atrage atentia cuiva, sa o cumpere si pe ea.
nu e lustruita si nu a fost de mult, cine sa o lustruiasca. nu e nici luata in mana prea des. tot ce are sunt amintirile oamenilor care s-au privit in ea. si de mult nu se mai privise nimeni in ea.
avea ceva decoratiuni dar nu era de argint si era cam zgariata.
cine sa stie ca fusese un cadou din dragoste, ca fusese a unei femei frumoase care ii zambea ei de multe ori in fiecare zi. ca fusese aleasa de a magazin de un barbat tanar si chipes si el, militar, pentru a-si arata iubirea pentru frumoasa lui.
saracul militar, nu isi inchipuia el cati altii ii faceau cadouri frumoasei si cum ea mima inocenta cu fiecare dintre ei, frumoasa se nascuse si crescuse in mizerie si nu cunoscuse niciodata nevinovatia.
frumoasa ar fi facut orice pentru a nu se intoarce niciodata in intuneric si frig, pentru a nu mai fi nevoita niciodata sa se zbata pentru supravietuire, asa isi vindea sufletul, adevarat, dar macar o facea pentru diamante si sampanie, nu pentru apa si paine.
da, avusese o viata buna, pana cand stapana s-a indragostit, s-a casatorit, s-a imbolnavit si a murit. nu mai era frumoasa. dragostea doare si suferinta urateste. spunea mereu stapana.
si apoi a fost vanduta pentru plata datoriilor pe care le-a lasat frumoasa. dar nimeni nu isi mai amintea de fosta stralucire si acum ii spuneau altfel, mai urat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu