Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

miercuri, 29 iunie 2011

Si totusi suntem bogati

Tot aud despre criza, despre recesiune, despre faptul ca lumea nu are bani.
Am ajuns sa economisesc, sa nu mai risipesc, ceea ce e benefic.
Dar tot astept sa vad ca semenii mei se desteapta financiar.
Parcarea de la mall e plina mereu, saptamana trecuta am gasit loc atat de departe de intrare incat aveam senzatia ca am facut jogging pana la masina.

Si, acum ajungem la faptul generator al acestui post, x si y, clienti ai unui avocat clujean (me), au semnat cu larghete un contract de cumparare a unui apartament ce urma sa fie construit, ei obligandu-se sa plateasca un avans consistent si rate lunare timp de 7 ani, urmand sa primeasca apartamentul la finele celor 7 ani, cand pretul va fi fost achitat integral.
In contractul mirobolant semnat, apartamentul nici macar nu este identificat prin etaj sau suprafata, ci doar prin numar. Nu cred ca este necesar sa atrag atentia ca vanzatorul ar putea renumerota oricand apartamentele, urmand sa le predea o garsoniera, sau ceva cu jumatate suprafata convenita.

In ce lume traim incat ne este asa usor sa oferim zeci de mii de euro dintr-o trasatura a condeiului pentru un apartament care nu e nici macar construit?
Cum sa te arunci cu capul inainte intr-o relatie contractuala inainte de a consulta un avocat sau pe cineva avand cunostinte solide in domeniu.

Domnilor si doamnelor, va anunt ca, potrivit legislatiei in vigoare, "conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante", cand semnati ceva, va puneti capetele zalog, pentru a ma exprima mai plastic. Inainte de a va gaja viitorul, rogu-va, investiti 200 de lei in sfatul unui avocat, comparand beneficiile cu potentialele pierderi, recuperarea investitiei e extrem de satisfacatoare.

Cu stima si respect, al dumneavoastra
Avocat de serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu