Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

miercuri, 2 septembrie 2015

despre refugiati inainte sa explodez

1. cred ca nu pot fi lasati in fata unui gard pazit sa moara acolo de foame, sete, sa se omoare intre ei. deci trebuie primiti in sfantul spatiu european.

2. cred ca trebuie sa li se asigure un trai decent. pe de alta parte, nu cred ca traiul lor, oriunde s-ar desfasura acesta, sub umbrela UE ar trebui sa depaseasca traiul celui mai napastuit cetatean al mirificei uniuni. da, sa le dam apa, mancare, adapost, medicamente, dar atat. din pacate nici pe noi nu ne da luxul afara din case, deci nu avem de dat la altii. nu veniti aici la hotel, sau in vizita la rude, nu va datoram nimic in plus decat sa nu va lasam sa muriti iar asta vad ca se intampla.

3. derivat din punctul anterior, nu aveti dreptul de a alege unde sa fiti cazati. nu veniti la hotel sau in statiune, nu platiti tarif pentru camera cu vedere la mare.

4. ce nu intelegeti voi, colegi de specie, este ca nu aveti drepturi in ue, statul sau uniunea nu va datoreaza nimic in plus fata de necesitatile strict de baza si asta doar pentru ca ne tinem noi ca am fi ai mai civilizati si domnosi.

ce vreau sa zic de fapt e ca nu va putem lasa sa muriti in situatia pe care ati creat-o sau ati tolerat-o la voi acasa, dar nici nu suntem datori sa muncim pentru a va intretine. meritati un spatiu in care sa existati, spatiu care va fi modest, mic, murdar daca nu il veti curata, meritati sa mancati ce va dam, daca vreti, daca nu, tough luck, meritati sa va rugati sub cerul liber al europei sau sub un acoperis daca vreti sa il construiti, meritati sa va pastrati obiceiurile in conditiile in care nu ne jeneaza pe noi.

daca ati fi mai putin iritanti in mandria voastra idioata si in incapatanarea in prostie, probabil ca am fi si noi mai toleranti, pana atunci, va recomand sa lasati cozile mai jos sa nu ii provocati pe radicalii nostri, da avem si noi si inca nu s-au organizat in statul european si nu bombardeaza pe nimeni, dar s-ar putea sa intreprinda ceva ireversibil fata de voi si familiile voastre si ne-ar parea sincer rau. dar si pe ei ii toleram si le asiguram aceleasi drepturi sau chiar mai bune decat voua ca asa e legea.

wellcome to europe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu