Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

miercuri, 3 octombrie 2012

Despre parinti

Pentru ca generatia mea tocmai realizeaza ca vrea copii si totusi inca mai dam vina pe parinti pentru multe neajunsuri, incurcaturi, criza, incalzirea globala si alte asemenea, here it goes:
Inainte de a turna plozi, viitorul parinte trebuie sa se gandeasca la urmatoarele

1. Parintii sunt oameni first and foremost, asta inseamna ca prezinta defectele de care nici un om nu poate scapa. Cu alte cuvinte, daca tu iti invinovatesti parintii de raceala, superficialitiate si crezi ca astea te-au transformat in ratatul care esti in ziua de azi... think again.
Nimeni nu te asteapta la iesirea din spital sa-ti dea un manual de folosire pentru boaba de fasole cheala si urlatoare pe care tocmai ai primit-o, iar barza nu iti aduce odata cu lumina vietii tale un tratament magic care sa te transforme in parintele ideal.
Probabil si dupa ce te vei fi inmultit vei vrea sa mergi in vacante fancy dar unde se incadreaza aici scutecele murdare si urletele de suflet in purgatoriu pe care le scoate fonfonelul tau? Dintr-o data, din calatorul snob care stramba fin din nas catre iresponsabilii care si-au adus sugarul in avion ... te vei fi transformat in acestia.
Cand te uiti in ochii partenerului si, usor inlacrimat, ii spui ca esti gata sa treceti la urmatorul nivel, chiar daca singurul motiv e placerea de a nu mirosi a latex si capsuni, imagineaza-ti ca, pentru urmatorii 18 ani, va trebui sa renunti la tableta aia pe care ti-o doresti, sa alegi intre o pereche noua de pantofi si scaun de masina pentru a plimba chestia urlatoare si mirositoare, sa nu mai ai timp pentru nimic din micile activitati care te faceau fericit gen manichiura, dormit, dusuri regulate pentru ca, pe langa jobul solicitant, mai trebuie sa si plimbi maimutica la gradi, lectii de pian, lectii de germana, calarie si alte asemenea.

2. Dupa 18 ani de viata chinuita, sa nu crezi ca fosta boaba de fasole overgrown iti va fi recunoscatoare. Tu vei fi cel vinovat pentru traumele pe care le-a trait, pentru ca ai luat toate deciziile in locul ei lasand-o astfel nepregatita pentru lumea mare si rea. Tu si numai tu esti pricina pentru care dansul se gaseste incapabil sa ia o decizie si i se pare natural sa incerce 10+ vocatii costisitoare pe care sa le abandoneze la primul semn de dificultate. Si doar tu esti responsabil pentru incapacitatea acestui mic erou de a avea o relatie functionala.
Tu cu toate sacrificiile tale i-ati dat viata peste cap si acum doar o decapotabila rosie si un apartament in paris ar putea sa-l ajute sa-si puna ordine in ganduri!!!

Cu alte cuvinte, doar aceia dintre voi cu vocatie de martir ar trebui sa se incumete sa se reproduca si, inainte de a fi prea tarziu, ar trebui sa ne iertam parintii pentru atatea nimicuri incat e greu sa le enumeram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu