Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

vineri, 5 octombrie 2012

Argumentul feminist

FEMINÍSM s.n. 1. Mișcare socială care urmărește dobândirea egalității în drepturi a femeilor cu bărbații. ♦ Doctrină care propagă emanciparea femeii și extinderea drepturilor ei. 2. Stare patologică caracterizată prin dezvoltarea la bărbat a caracterelor sexuale feminine. [Cf. fr. féminisme].
FEMINÍST, -Ă, feminiști, -ste, adj.s. m. și f. (Persoană) care susține drepturile femeii, care apără drepturile ei, care aderă la feminism.

Asa, sa nu fim deezorientati.

In cultura urbana exista doua definitii predominante ale feministei. Intreaba orice tip fara ochelari, fara palarioara sau alte accesorii care par imprumutate de la mamica si iti va zice ca feminista e o tipa urata, eventual grasa, singura daca nu numaram restul feministelor ca ea, casta si isterica.
Orice corporatista care se trezeste la 5 pentru a putea merge la sala si pleaca de la birou la 8 in timpul saptamanii si la 5 in weekend iti va zice ca feminista e femeia de cariera, care nu se lasa oprimata de masculi.

Si nici macar nu stiu care e mai iritanta. Faptul ca masculii se opun ideii de egalitate si drepturi nici macar nu mai e nou. Dar cand mai apar si corporatistele care cred ca singura alegere valida e a lor, simti cu adevarat ca ne intoarcem inainde de perioada in care puteam vota si avea joburi.
De fapt doamnele alea care si-au aprins sutienele nu au luptat pentru ca noi toate sa putem valida alegerea unei individe care mananca salata de brocolli cu peste uscat in fiecare zi peste 100 de memouri, ci pentru a putea face exact ce ne dorim. Daca inima mea feminina bate mai repede la ideea de a lucra la circ, am dreptul egal de a face asta, aceleasi reguli se aplica la condusul unui camion, operarea unui escavator sau, ze horror, housekeeping, facerea copiilor, gatit si toate astea.

It should be our choice, si nici o corporatista flamanda nu ar trebui sa ne-o ia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu