Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 5 martie 2015

despre teama de critica la romani

asa suntem de traumatizati de ideea de critica a orice incat, de fiecare data cand cerem o parere sincera (nu ma refer la: iubitule par grasa in rochia asta?) ni se raspunde cu niste complimente rasuflate in care nu credem nici noi si nici complimentatorul.
de ce ca natie ne e asa de frica sa ne spunem parerea, nu inteleg. o fi teama de securitate cand oricine putea sa te denunte daca cumva erai prea sincer in ceea ce priveste ceva personalitate? o fi faptul ca lumea nu are pareri? (desi, la cate rahaturi citesti pe net, ai zice ca toti au cel putin cateva pareri pt fiecare subiect).
o fi teama ca, daca criticam acum, nimeni nu ne va lauda pe noi? (desi nu am facut nimic notabil sau supus dezbaterii publice).
toate panseurile astea sunt despre de ce eu - film dragut, imagini frumoase, actor principal simpatic dar atat. nu o capodopera, nu ceva care sa ne scuture lumea si sa ne dea frisoane la suflet, nu ceva care sa deschida minti si sa ne arate lumina. e doar un film dragut, curajos - ca un copil de clasa 1 care citeste din abecedar in fata colegilor iar la sfarsit il bate invatatoarea pe umar si il felicita (invatatoarea = tenebroasele servicii).
atat e de gentil filmul cu antieroul - serviciile incat aproape ii face PR. poate chiar asta a fost ideea, sa ne arate cat de naivi sunt unii eroi din astia ca harap alb si cum se arunca ei in ceva ce nu inteleg (pun intended) si cum serviciile ca un tatuca iubitor tot incearca sa le arate calea cea dreapta, locul mai moale de aterizat, dar daca nu vrea nebunul, ce sa-i faci? suntem o tara libera after all...

poate ca sunt eu aia naiva, dar nu e mai util sa lupti cu sistemul mai inteligent? cum sa iti imaginezi ca tu cu dacia ta si cu masina ta de scris puteti schimba ceva care funtioneaza de mii de ani bine merci si care are deja un spirit propriu pentru ca am dubii serioase ca mintile luminoase ale baietilor cu ochii albastri sunt cele care duc la buna functionare a serviciilor. cred ca a operat un fel de evolutie in tot timpul de functionare de la adam si eva iar acest sistem s-a perfectionat si lupta pentru propria supravietuire. nu cred ca forta bruta e solutia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu