Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

luni, 23 februarie 2015

Despre nevoia de feminism

lumea zice ca ce nevoie mai e de feminism ca deja suntem egale, ce ne mai agitam atata? ia luati voi un xanax gospodinelor uber sensitive si calmati-va. glumesc.

asa cum pisicile de casa din generatie in generatie stiu fara sa fie dresate sa faca pipi in ladita cu nisip, asa cum cainii stiu ca persoanele de etnie roma trebuie latrate (sa nu cumva sa fuga de pe domeniul boierului - dar asta e complet alta poveste), asa cum inca populatia afro-americana mai are niste sensibilitati pe care nu si le explica restul (cum sa nu le ai cand tu, din generatie in generatie ai fost victimizat? - dar si asta e o alta poveste) asa si noi, blandele panselute, avem niste idei adanc sapate in subconstient.

Feminismul tocmai despre asta este, despre educarea noastra insene. E mai usor sa imi flutur parul si sa il conving pe barbatul din viata mea sa-mi duca masina la reparat si e chiar in natura mea de fiinta fragila - cum mi se tot spune. Dar alaturi de drepturile pe care ni le sustinem, vin si obligatii iar libertatea e un mindset care nu ne este natural si trebuie exersat zi de zi.

Feminismul este un exercitiu pentru a le da generatiilor viitoare posibilitatea de a alege intre fluturatul genelor si luatul surubelnitei in mana.

De altfel, in toata libertatea pe care o predic, e inclus si dreptul de a alege sa zambesti gales, sa facu glume proaste si sa faci barbatii sa se simta mai barbati - dar e doar o alegere nu un rol predefinit in care trebuie! sa ne incadram toate fie ca ni se potriveste, fie ca nu.

Sa avem un feminism placut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu