Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 11 decembrie 2014

Despre feminism, yet again.

Pentru ca tot citesc opinii emise de tipe pe directia "fuck feminists ca ne strica barbatii, din cauza lor nu putem avea lucruri frumoase, promoveaza o casa dezordonata i nu gatesc, etc." am kuat decizia inteleapta de a nu ma certa cu proprietarele opiniilor ci de a ma exprima la mine in tarla.

Domnitele sus mentionate inteleg prin feminista - vrajitoare care uraste barbatii. Eu si altele care am facut efortul de a ne documenta, intelegem prin feminist - persoana care crede ca femeile si barbatii sunt egali nu ca aspect fizic, inaltime, greutate, putere, abilitati ci ca drepturi. E pueril sa crezi ca doi oameni sunt egali unul cu altul la orice altceva decat drepturi. Suntem niste infinite de pusibilitati si de aptitudini, defecte, afinitati si toate astea sunt ca adn-ul sau amprenta digitala adica unice deci inegale.
Dar drepturile ne sunt egale declarativ si ar trebui sa ne fie egale si in practica.

Ok, ca feminista, mi se pare injust si apasator sa mi se impuna social sa gatesc pentru barbatul meu. Poate nu am aptitudini in domeniu oricat am incercat sa le cultiv, poate ca nu imi place, poate ca nu am chef, poate ca jobul meu e mai solicitant ca timp si efort decat al lui, poate ca lui ii place sa gateasca, poate ca nu, poate ca imi angajez o gospodina care sa gospodareasca zilnic pe la mine. Indiferent, nu e un dat ca voi gati, spala, calca, juca gospodina perfecta doar pentru ca m-a facut mama fata. Dar asta nu inseamna ca le judec pe tipele care fac asta cu placere, dintr-un sentiment de datorie sau din orice alt motiv. Dar nici ele nu ar trebui sa ma judece pe mine si aici intervine egalitatea de drepturi in practica. Nu am auzit sau vazut ca un tip sa fie judecat pentru ca nu ii place sa gateasca sau sa gospodareasca, puna muraturi sau god only knows what else dar am citit doar ieri trei pareri stufoase despre cum ar trebui sa fie o femeie.

Feminismul inseamna sa ne dam voie noi insene in primul rand sa fim exact cum vrem sa fim si, ori de cate ori, aud o tipa judecand alte tipe despre cum nu fac copii, ca sunt harpii pentru ca nu raman acasa sa isi creasca progeniturile sau sa il cocoleasca pe tipul care le-a luat ma intreb daca femeile alea chiar au vrut sa ia deciziile care le-au dus unde sunt sau daca au facut ce au crezut ele ca trebuie desi le-a adus frustrare si nefericire si acum incearca sa ne convinga si pe noi restul sa facem acelasi sacrificiu pe altarul asazisei feminitati.

Si acelasi lucru se aplica si la tipi, daca gatesc, le place muzica soft, plang la filme, nu stiu sa conduca and all those other stuff nu inseamna ca sunt mai putin barbati. Cred ca am fi mai fericiti ca specie daca am trece peste toate constrangerile care ne-au fost imprimate de-a lungul generatiilor si ne-am vedea de propria fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu