Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

duminică, 8 aprilie 2012

Toti suntem reponsabili

Vine momentul ala in care tot ce vrem e sa ne plangem de mila, cu public numeros, ca altfel nu e interesant, jucand teatru, turnandu-ne cenusa-n cap, sfasiindu-ne hainele, aratand cu degetul faptuitorii.
Dar problema e ca, la o analiza mai atenta, nu prea exista raport de cauzalitate intre nesimtirea unora si nefericirea noastra. Da, femeia aia e cam nebuna, dar asta-i problema ei. Faptul ca tu stai langa ea si te oferi ca victima de cate ori o apuca istericalele, asta e motivul real al nefericirii tale. Admit it and do something about it.
Da, esti obosit rupt. Da, faci greseli din cauza asta. Dar e doar vina ta. Nimeni nu te-a inlantuit cu o ghiulea de picior si te-a trimis in mina pentru a sapa galerii. Esti obosit, ia-ti un concediu, nu te sacrifica pe tarla pana cazi lat. Daca o faci, nimeni nu-ti datoreaza nimic, e alegerea ta personala, suporta consecintele.

Din aceeasi categorie: daca iei credite trebuie sa le platesti, surpriza, cu dobanzi si comisioane.
Daca soferesti cu viteza prea mare, s-ar putea sa ai un accident si nu sunt drumurile de vina sau statul roman, ci tu insuti.
Daca arunci gunoaie peste tot, doar tu esti vinovat pentru gunoiul in care traim.
Daca parchezi aiurea, nu te mai vaieta ca o fac si altii si doar tu esti responsabil pentru baietii draguti care-ti vor ridica masina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu