Despre mine

Cluj-napoca
life in the chocolate lane

joi, 30 iunie 2011

Greutatea, volumul si fumusetea in general

Traim niste timpuri ciudate, acum nu varsta, ci greutatea cuiva a devenit subiect tabu.
Avem liber la divort, atitudinea mai relaxata in fata opiniei publice, femei emancipate, singurul domeniu in care chiar ne mai doare "ce zice lumea" a ramas greutatea.
De multe ori m-am consolat, ce daca .... am lovit masina, am picat un examen, am cheltuit prea mult, nu castig suficient, macar sunt slabuta. Si sunt convinsa ca nu sunt singura.

Cine si cum a reusit sa ridice atributul de a fi slab la rang de frumusete?

Din punctul meu de vedere, frumusetea e o suma de calitati, trasaturi fine, proportionate, simetrice, par bogat, corp armonios, atitudinea generala legata de ingrijire, haine frumoase.
Doi oameni extrem de diferiti, fara a avea nici o trasatura in comun, pot fi extrem de frumosi.
Cred ca frumusetea tine cel mai mult de grija fiecaruia pentru el insusi, parul curat si aranjat poate compensa/ascunde/distrage atentia, manichiura ingrijita creste foarte mult frumusetea, hainele, nu in mod necesar scumpe, dar curate, ingrijite, frumusele, pot tansforma o domnisoara stearsa in una cel putin atragatoare.
Deci lipsa frumusetii naturale (rara precum unicornii) poate fi compensata eficient cu eforturi medii.

Si atunci, va intreb, cum a ajuns un singur atribut al frumusetii sa ii ia locul cu totul? Femeile nu mai susotesc pe la spate despre cat  e dusmanca de frumoasa, ci despre cat e de slaba.

Needless to say ca dezaprob total atitudinea.
Grasimea uriasa, covarsitoare e cu adevarat hidoasa dar, in aceeasi masura e oribila subtirimea bolnavicioasa, paloarea cadaverica, fetele supte precum ale mumiilor.
Cred ca noi femeile ne-am agatat de subtirime pentru a ne face viata mai interesanta.
Am dubii serioase ca exista undeva un barbat care isi urca potentialul suflet pereche pe un cantar pentru a verifica daca se inscrie in tiparul dorit sau nu.
Iubitii nostri ne plac asa cum suntem, poate uneori apreciaza mai mult cand suntem tonifiate, dar poate apreciaza si pufosenia cateodata.

Invit toate gagicile sa mai lase cantaritul, numaratul, masuratul, sa ia o oglinda mare si, daca reflexia e draguta, sa se considere multumite.
De asemenea, atacurile la kilogramele/ suncile/ celulitele straine da dovada de complexe adanci.
Zic sa ne bucuram de vara in rochite si sa punem in valoare ce avem mai frumos.

Un comentariu:

  1. nice post ;)
    Astept cu interes ziua in care fiecare domnita isi va vedea de kilele ei in plus sau in minus, sau de reusitele si esecurile ei si nu va continua sa creada ca iarba e mai verde de cealalta parte a gardului...

    RăspundețiȘtergere